De basis van Defellow

Goed dat je aan de slag gaat met Defellow website! Met Defellow heb je alle tools in huis om een professionele marketingmachine te bouwen.

Zodra je bent ingelogd zie je het volgende scherm.

Het Defellow dashboard.

In dit artikel neem ik je aan de hand van het bovenstaande menu-items mee in de mogelijkheden van Defellow.

 • Content
 • Marketing
 • Formulieren
 • Templates
 • SEO
 • Instellingen
 • Gebruikers

Content

Met Defellow heb je alles om een bruisend contentplatform te bouwen. De Content sectie is hierbij de basis. Er zijn drie verschillende ‘soorten’ content.

Pagina’s

Met de Defellow pagebuilder maak je in een handomdraai je eigen webpagina’s zoals landingspagina’s, productpagina’s, salespagina’s, opt-in pagina’s en bedankpagina’s.

Dit doe je door middel van drag & drop. Je kunt ervoor kiezen om te starten met een template, maar je kunt ook starten vanaf scratch.

Blog

Het blog is de basis van jouw contentplatform. Hier plaats je educatieve, inspirerende en vooral kwalitatieve content waarmee je je bezoekers weet te binden. De blog-editor is een aangepaste versie van de WordPress Gutenberg Editor een geeft je alle tools en gereedschappen om gemakkelijk een blog te maken.

Kennishub

Als je consistent aan de slag gaat met het schrijven van kwalitatieve blogs, zal je op den duur merken dat er steeds meer organisch verkeer naar je website komt.

Toch zijn blogs niet persé de enige manier om het organische bereik te vergroten. Dat heeft ermee te maken dat blogs niet altijd als doel hebben om gevonden te worden op een bepaald zoekwoord.

Voorbeeld

Als je gevonden wilt worden op een bepaald zoekwoord is het noodzakelijk dat veel mensen hierop zoeken.

Loopt je bedrijf voorop in de markt, dan kan het goed zijn dat je artikelen dus over innovatieve onderwerpen gaat. Die onderwerpen hebben dan vanzelfsprekend een laag zoekvolume.

Een kennishub biedt hier uitkomst! Deze is juist bedoelt om organische traffic naar je website te krijgen.

Kennishub artikelen hebben over het algemeen een objectieve aard en leggen bijvoorbeeld een begrip uit. Daarnaast zijn deze begrippen vaak evergreen. Hierdoor heb je naar deze artikelen weinig omkijken.

Marketing

In de marketing-sectie heb je alle tools in handen om leads te genereren en deze door te sturen naar jouw favoriete e-mail marketing platform.

Dashboard

In het dashboard vind je een overzicht van al jouw lopende campagnes, inclusief statistieken en conversiepercentages.

Marketing dashboard
Marketing dashboard.

Er zijn vier verschillende marketingmodules.

 • Pop-ups worden automatisch (op basis van condities) weergegeven op webpagina’s, blogs en/of kennishub artikelen. Je gebruikt pop-ups voor promo’s en leadgeneratie.
 • Slide-ins zijn vergelijkbaar met pop-ups, maar bedekken niet het gehele scherm.
 • Embeds kun je (met behulp van shortcodes) direct op je pagina plaatsen. Je kunt ze ook in een modal (popup dat opent nadat er op een button wordt geklikt) plaatsen.
 • Social shares maken het je bezoekers makkelijk om je content te delen door middel van zwevende social share iconen.

Integraties

Integreer gemakkelijk met jouw favoriete e-mailmarketing platformen. Er zijn directe integraties beschikbaar met de populairste providers. Daarnaast is het mogelijk om (door middel van webhooks) een koppeling te maken Zapier!

Formulieren

Met de form builder maak je niet alleen simpele (contact)formulieren, maar complete quizzes, polls, enquêtes en rekentools!

Ideaal om op een speelse wijze in contact te komen met (en meer te weten te komen over) je doelgroep.

Templates

Om sneller te werken met de Defellow pagebuilder kun je je eigen templates maken. Je kunt templates maken van complete pagina’s, maar ook rijen, kolommmen of enkele modules.

Al je opgeslagen templates vind je hier.

SEO

Jij maakt de content, wij zorgen ervoor dat die content goed gevonden gaat worden. Met de SEO-box krijg je niet alleen aanbevelingen om je content te verbeteren, maar ook nieuwe zoekwoordsuggesties!

Daarnaast heeft Defellow een aantal geavanceerde SEO-functies die je niet vaak tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Google News Sitemap
 • Dublin Core Meta
 • Google Knowledge Graph
 • Local business SEO

Daarnaast heeft Defellow nog een aantal SEO-functies die je met het blote oog niet ziet en dat is ook de bedoeling.

We zorgen ervoor dat jouw website snel laadt. Dat doen we bijvoorbeeld door je afbeeldingen om te zetten in een WebP-formaat.

Instellingen

Onder instellingen pas je onder andere je thema aan, voeg je menu’s en categorieën toe en is het mogelijk om je blogs te importeren.

Conclusie

Je weet nu welke mogelijkheden Defellow allemaal heeft. In de volgende blogs gaan we echt aan de slag!

Geef een reactie