Je eerste pagina bouwen met de Defellow Builder

Met de Defellow Builder heb je oneindige mogelijkheden als het gaat om het bouwen van jouw webpagina’s.

In dit artikel neem ik je mee in de verschillende mogelijkheden van de pagebuilder.

Een nieuwe pagina maken

Om een nieuwe pagina aan te maken ga je via de admin-omgeving naar Content → Pagina’s. Klik vervolgens op Nieuwe pagina.

Geef de pagina vervolgens een titel en klik op Start Defellow Builder. Je ziet nu het volgende scherm te zien.

Defellow builder User Interface.
Defellow builder User Interface.

De Defellow builder interface

Om content aan je pagina toe te voegen klik je rechtsboven op het plus-teken. Er opent nu een contentpaneel.

Het contentpaneel
Het contentpaeneel

Je ziet hier vier tabbladen

• Modules
  • Rijen
  • Templates
  • Bewaard

Rijen

Laten we beginnen met de rijen. Een pagina wordt opgebouwd uit verschillende rijen. Iedere rij heeft op zijn beurt weer een aantal kolommen.

Laten we een rij met drie kolommen invoegen. Ga naar het Rijen-tabblad en sleep de rij met drie kolommen naar je pagina.

Rij met 3 kolommen op de pagina invoegen.
Rij met 3 kolommen op de pagina invoegen.

De kolommen zijn te herkennen aan de blauw gestippelde lijnen.

Kolommen hebben een gestippelde blauwe lijn.

De kolommen kun je nu vullen met verschillende contentmodules. Je hebt de beschikking over een breed scala aan modules.

Je hebt basis modules zoals kopregel, knop, afbeelding of tekst. Maar ook geavanceerde modules zoals Countdown, logo grid & timeline.

In de onderstaande afbeelding heb ik een kopregel-, afbeelding- en tekstmodule aan de pagina toegevoegd.

Van links naar rechts: Kopregel, tekst en afbeelding.

Je kunt de grootte van de kolommen aanpassen door de rand te verschuiven.

We hebben de rij nu helemaal vanuit het niets opgebouwd.

Om je pagina’s sneller op te bouwen, kun je ook werken met bestaande templates. Laten we eens kijken naar de templates.

Modules bewerken

Iedere keer als je een module in je pagina voegt opent er een instellingen-menu. Hiermee pas je de inhoud en de vormgeving van de modules aan.

Instellingen-paneel van een Kopregel-module.

Je kunt in het bovenstaande paneel bijvoorbeeld tekst van de kopregel aanpassen, maar ook de HTML-tag. Onder het tabblad stijl kun je eventueel je globale lettertype overschrijven.

Niet alleen modules hebben een instellingen-paneel, maar ook de rijen en kolommen.

Templates gebruiken

Om een template toe te voegen ga je (via het plus-teken) weer naar het contentpaneel. Ga vervolgens naar het tabblad Rijen en klik op het dropdown menu.

Verschillende categorieën met templates.

Hier vind je meerdere categorieën met templates.

• Call to action (CTA): Templates waarmee je een bezoeker kan aansporen tot actie.
  • Content: Rijen met overwegend tekst en afbeeldingen
  • Hero’s & titels (H1): Je begint je pagina vaak met een hero. Een hero bevat altijd een H1-titel.
  • Overig: Templates met bijvoorbeeld FAQ en- of Google Maps blokken.
  • Prijstabellen
  • Reviews & testimonials: Testimonials inclusief portretfoto’s.

Voor nu voer ik een template toe uit de categorie Hero’s & titels (H1).

Verschillende templates.

Je schuift de templates simpelweg op de plek waar je wilt.

De lettertypen van de templates passen zich aan aan je globale templates. Binnenkort zullen ook de kleuren van de buttons automatisch worden aangepast.

Behalve verschillende rijen, kun je op deze manier ook complete pagina’s toevoegen. Dit doe je via het Templates-tabblad.

Aanpassingen opslaan

De Defellow Builder heeft een autosave functie. Dat betekent dat je aanpassingen automatisch worden opgeslagen.

Als je klaar bent met je pagina klik je rechtsboven op de klaar-button.

Je hebt nu drie mogelijkheden.

• Negeren: Je aanpassingen worden dan niet opgeslagen.
  • Concept opslaan: Je aanpassingen worden opgeslagen, maar nog niet gepubliceerd.
  • Publiceren: Hiermee zijn alle aanpassingen zichtbaar voor de bezoekers.

Conclusie

Je kent nu de basis van de Defellow Builder. De mogelijkheden zijn oneindig en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Nog een laatste tip: Probeer de pagebuilder op je gemak uit en je ontdekt gauw genoeg de oneindige mogelijkheden!