Templates maken

In de Defellow Builder kun je standaard gebruik maken van veel verschillende templates.

Als je bepaalde pagina’s, rijen of modules vaak gebruikt kun je hier zelf ook een template van maken. Hiermee versnel je jouw workflow aanzienlijk.

Templates maken van rijen, kolommen of modules

Het maken van een template werkt voor zowel rijen, kolommen als modules op dezelfde manier. In het voorbeeld hieronder bewaar ik een rij als template.

Hover met je muis over de desbetreffende rij en klik op Rij-instellingen.

Klik linksboven op Rij instellingen.
Klik linksboven op Rij instellingen

Hierdoor opent het instellingen-paneel.

Klik onderaan het paneel op Opslaan als…

Klik onderaan het paneel op Opslaan als…

Geef de rij een herkenbare naam en kies of je template wel of niet op te slaan als Algemeen.

Een algemene template bewerk je vanaf één plek. De template wordt dan overal waar deze actief is aangepast.

Wil je de template op iedere pagina kunnen aanpassen, dan maak je deze niet algemeen. Vervolgens klik je onderaan het paneel op Opslaan.

Geef een naam en klik onderaan op Opslaan.

Het template is nu opgeslagen!

Je kunt het template gemakkelijk invoegen via het contentpaneel (rechtsboven). Ga vervolgens naar het tabblad rijen en selecteer Opgeslagen rijen in het dropdown menu.

Bekijk opgeslagen rij via het contentpaneel.

Hier vind je al je eigen templates van rijen.

Screenshot toevoegen

Om overzicht te bewaren kun je ook nog een screenshot van de rij toevoegen.

Maak als eerst een screenshot van de rij en geef deze een breedte van 600 pixels.

Ga nu via de admin omgeving in het linkermenu naar TemplatesOpgeslagen rijen.

Alle opgeslagen rijen vind je in de admin omgeving.
Alle opgeslagen rijen vind je in de admin omgeving.

Hier vind je de zojuist aangemaakte template terug. Klik op Bewerken.

Voeg nu het zojuist gemaakte screenshot toe als Uitgelichte afbeelding en klik op Updaten.

Voeg een uitgelichte afbeelding toe en klik op Updaten.

Op deze manier maak je gemakkelijk een overzichtelijke template-bibliotheek.

Opgeslagen rij met voorbeeld-afbeelding.

Templates maken van een complete pagina

Het maken van een template voor een complete pagina werkt net even anders.

Klik linksboven op het hoofdmenu. Klik vervolgens onder Gereedschappen op Template Opslaan.

Pagina template opslaan.

Geef de template een naam en sla deze op.

Je kunt je opgeslagen pagina-templates invoegen via het contentpaneel onder het tabblad Templates.